Avonturen down under - Reisverslag uit Mooloolaba, Australië van Berlibur - WaarBenJij.nu Avonturen down under - Reisverslag uit Mooloolaba, Australië van Berlibur - WaarBenJij.nu

Avonturen down under

Door: Ralph

Blijf op de hoogte en volg

27 Juli 2013 | Australië, Mooloolaba

Maandag 22-07
Vanmorgen vertrokken naar Australia Zoo, de dierentuin van de overleden Steve Irwin aka the crocodile hunter. Erg mooie dierentuin. De kinderen vonden het erg leuk om de olifanten en de kangoeroes zelf te mogen voeren.
Ook de krokodillenshow was erg indrukwekkend. Ook mochten de koala's niet ontbreken ,wat n schattige beestjes zijn dit toch!!!! Helaas begon het tegen 15:00 uur te regenen. Wat eigenlijk niet normaal is in deze tijd van het jaar. Maar ja dat mocht de pret niet drukken. Na afloop van deze leuke dag zijn we bij Alf nog wat gaan eten, heerlijk Thais. Alf heeft de kids nog verwend met Australian lifesavers kleding!

Dinsdag 23-07
Vandaag zou het eigenlijk slecht weer worden, na een lunch aan het strand besluiten we maar onze middag hier door te brengen. Het was maar 20 graden maar echt lekker weer aan het strand.

Woensdag 24-07
Om 5.00 u gaat de wekker!!!! We gaan naar Fraser island , het grootste zandeiland ter wereld!!!! Even wat feitjes: het eiland is 125 km lang en 5 tot 25 km breed er heerst een tropischklimaat en t landschap is zeer afwisselend , mangrovebossen ,tropische regenwouden ,eucalyptusbossen en duinlandschap.Er zijn geen verharde wegen op t eiland en je mag er alleen op rijden met n 4x4 voertuig . Er liggen veel zoetwatermeren op t eiland sommigen al meer dan 300.000 jaar oud met kristalhelderwater . S' morgens rijden we met n 4x4 vrachtwagen al snel naar midden van t eiland waar we voornamelijk door de verschillende bossen rijden rond de middag komen we aan op onze lunch plaats ,Lake McKenzie een schitterend meer.Na een heerlijke lunch trekken we verder ,na een uur rijden stoppen we om n wandeling door t tropisch regenwoud te maken ,echt super mooi. Vervolgens gaat onze rit richting t strand ,wat ze hier gebruiken als zogenaamde snelweg. Op onze lange rit over t strand spotten we zee arenden ,wat n grote vogels zijn dit! En stukje verder komen we zelfs n dingo,n wilde hond tegen. Die zitten hier erg veel op eiland. Rond 14.30u pakken we t veer terug naar t vasteland, hier vervolgen we onze weg over rainbowbeach naar colleredsand hier houden we onze laatste koffie pauze. De duinen hier bestaan uit heel veel kleuren zand , vandaar de naam .Om 18.00 u worden we bij alf thuis afgezet ,na meer dan 12 uur van huis af te zijn geweest zijn we moe en voldaan en zoeken we vroeg onze nestjes op!!!

Donderdag 25-7
Wederom naar cottontree park geweest , lekker zonnen en de kids in t water spelen op t strand , de lokale bevolking lopen in truien en jassen en wij liggen op t strand in onze zwemkleding ,ze zullen wel denken........Het was 19 graden ,blauwe lucht en heerlijk zonnetje.

Vrijdag 26-7
Op naar n weer spannende dag , vandaag gaan we walvis spotten vanuit Brisbane ca 1 uur rijden van Mooloolaba vanuit Moreton bay vertrekken we met een schitterende catamaran de zee op .Na n uur varen komt een bemanningslid bij ons of we n pilletje tegen zeeziekte wilde , hier hebben wij eigenlijk geen van allen last van , maar hij adviseerde t toch dringend, omdat we over 10 min de paccific ocean zouden bereiken en de golven zouden daar 2,5 m zijn , dus toch maar in genomen voor de zekerheid eenmaal op de oceaan,namen de golven inderdaad toe , maar wij vonden t gewoon n leuke attractie waar je flinke kriebels in de buik van krijgt ,na n tijdje zien we ze eindelijk , maar wel ver weg ,humpbackwhale's/ bultrugwalvis , 2 stuks bij elkaar , deze kunnen tussen de 12 en 15 meter lang worden , t wijfje is groter dan t mannetje en n volwassen exemplaar weegt 25 tot 30 ton na n tijdje komen ze dichterbij iedereen zit dan net aan de lunch , Ellen staat nog buiten maar is zo onder de indruk dat ze vergeet n foto te maken , de walvis was slechts 3 m van de boot!!! Helaas hadden deze walvissen geen zin om te spelen dus de spectaculaire foto' s bleven uit , ondanks alles was t n mooie ervaring, Ryan en Yara werden door Alf (Edward ) weer verwend en kregen allebei een knuffel walvis zodat ze die avond het avontuur nog n keer konden beleven.

• 27 Juli 2013 - 08:29

Marion:

Ha luitjes, wat weer een mooi verslag en wat een mooie foto's. Het blijft genieten om alles over jullie te lezen. Het zandeiland lijkt mij een aparte belevenis. En wat zullen de kid's het voeren van de dieren geweldig hebben gevonden. Tot de volgende keer, geniet optimaal, dit alles gebeurd je waarschijnlijk maar een keer in je leven! Groetjes, Marion

• 27 Juli 2013 - 08:51

Jos En Ell:

Wat weer een geweldig verslag en wat jullie toch allemaal zien en meemaken, geweldig! Geniet nog van jullie reis en wij genieten van julli verslagen en foto's Jos & Ell

• 27 Juli 2013 - 12:03

Judith:

Wow,wat een mooi verhaal weer!! Geniet er nog lekker van. Jammer van de foto Ellen maar ja dat zou ik ook vergeten!! Gaaf.

• 27 Juli 2013 - 12:53

Carin:

Hallo familie fantastisch wat jullie daar allemaal beleven. Echt geweldig en inderdaad wat een helder water. Ik was donderdag nog ff bij jullie huis gaan kijken. Alles stond open en ik dacht al dat dat Jimmie zou zijn, maar toch ff poolshoogte gaan nemen. Nu zitten we onder het afdak te wachten wanneer het noodweer ophoudt. Plaatselijk is het weer helemaal mis. We hebben nog geluk gehad met Len's feestje gisteren en ook vanmorgen. We hadden alles nog droog opgeborgen gelukkig. Nu de caravan inpakken voor de 1 e keer. Zal nog wel stressen worden hahaha. En broertje in de war met de leeftijd van je neefje?????? Hihi.
    Veel plezier, geniet ze en till next time. Xxxxxx de Voetjes

• 27 Juli 2013 - 18:30

Pierre En Mariet:

Geweldig Ook in Australië is het prachtig Jammer dat het bijna voorbij is Maar we missen jullie wel met name oma is blij als jullie weer terug zijn

• 28 Juli 2013 - 11:58

Jeanne En John:

Ha Aussies,
    Vanuit het thuisfront proberen we nogmaals om op jullie verhalen te reageren. Vanuit Jakarta 3 maal een poging gedaan maar het lukte helaas niet!
    We zijn nu 1 dagje thuis en het went erg snel. Het weer hier was bij aankomst hetzelfde als in Jakarta, maar na een aantal stevige onweersbuien is het wel ietsjes afgekoeld. Alles goed gegaan verder.
    Wat maken jullie nog een prachtige dingen mee zeg, de verhalenbundel wordt alsmaar groter en wat een indrukken voor de kids he!
    Ook voor jullie zit het er bijna op, aan alles komt een einde. Wij wensen jullie nog een paar super dagen toe en een heel goede terugvlucht naar Nederland. Groetjes en tot gauw.

• 28 Juli 2013 - 12:09

Marlie En Fred Smits':

Hoi allemaal,

Jullie hebben wel een druk programma met
    Allerlei avonturen. Zal zeker ook voor
    Ryan en Yara een groot avontuur zijn
    Zeker die dieren voeren , en dan die walvissen .
    Ook Alf zal zich wel goed amuseren.
    Ook erg leuke foto,
    Een heel extra dikke knuffel voor de 2
    Scheetjes van oma Marlie.
    Ellie, Ellen, Alf en kids nog een leuke vakantie gewenst.
    Mail even wanneer jullie weer in Nederland zijn.

Xxxxxx opa en oma. Smits' Fred&Marlie

• 29 Juli 2013 - 10:16

Roger En Tessa:

Ha allemaal!

jeetje wat maken jullie daar geweldige dingen mee! We vinden het erg leuk om jullie reis zo nog een beetje mee te kunnen volgen. Geniet nog lekker van de laatste dagen en voor woensdag alvast een hele goede terugreis gewenst! Sampai ketemu lagi!

liefs Roger, Tessa, Kay en Loïs

• 30 Juli 2013 - 00:22

Hans En Emmie:

Wederom een leuk verslag en indrukwekkende foto's van wat jullie allemaal doen en meemaken aan de onderkant van onze aardbol. Geniet er nog maar flink van en een goede en veilige terugreis gewenst..!!

• 07 Augustus 2013 - 13:10

Jos ( Smits):

Ik heb op deze raegenachtigge daag ( woensdaag 7-8-2013) efkus dit reisvrslaag gelaeze.Ik mot zegge det ut erg indrukwekkend waas en met vuul plezeer gelaeze heb. Als ouk de foto's die der beej huure gezeen. Leuk ouk det ge de tied neemt veur det te daon, en dat andere minse met og meireize.

Ik haop dat deze prachtige reis nog lang in og geheugen zal blieve staon.

Ik heb in idder geval genaote.

Gr . Jos oet Lottum