Laatste dag in Lovina
Door: Ellen
10 Juli 2013 | Indonesië, Lovina
Woensdag 10-07
De dag begon goed, vanmorgen toen Ellen naar de wc ging schrok ze zich kapot toen een sprinkhaan van 9 cm op haar sprong en vervolgens op de wc rolhouder ging zitten. Ellen wist niet hoe snel ze van de wc af moest komen. Om 6:00 uur zijn wij opgehaald door onze gids Bob om dolfijnen te gaan spotten.
We werden in twee prahu's (boten) verdeeld en gingen net als tientallen andere de zee op. Mooi met de opkomende zon! Het was even spannend maar toen waren ze daar..de dolfijnen. Super mooi en heel erg dicht bij.
Iedere keer als er dolfijnen gespot werden vaarden alle andere bootjes dezelfde richting op. We hebben echt veel dolfijnen gezien en Ralph heeft met zijn camera, de dolfijnen onder water gefilmd. Het was een super ervaring!
Na twee uur op het water gingen wij weer retour naar de villa voor onze laatste dag hier. Om 9:30 uur zaten we aan het ontbijt.
Na het ontbijt zijn we door onze chauffeur/ gids, Bob uitgenodigd om bij hem thuis koffie te drinken.Zijn vrouw, moeder, zus en kinderen verwelkomden ons in hun huisje.
Echt geweldig leuk om hem in zijn privé omgeving te treffen en te zien hoe hij leeft en woont. Ook voor onze kinderen was het erg goed om eens te zien hoe mensen hier leven, waardoor ze zich hopelijk goed realiseren hoe goed ons leven in Nederland is. Hier konden ze namelijk met eigen ogen zien dat niet ieder kind zijn eigen bed heeft en dat kinderen hier niet zo veel speelgoed hebben dan bij ons.. Bob vertelde dat hij pas sinds kort een eigen matras heeft, voorheen sliep hij op de grond. Hij vond het een hele eer dat wij bij hem op bezoek wilden komen, terwijl wij het juist zo bijzonder en gastvrij van hem vonden dat we waren uitgenodigd.
Later in de middag kwam hij afscheid van ons nemen in de villa.
De laatste dag in de villa is al weer bijna om. Morgen vertrekken wij naar de volgende locatie: Candidasa op Bali oost.
Later in de middag kwam hij afscheid van ons nemen in de villa.
10 Juli 2013 - 17:11
Ruud:
Super leuk om te lezen. Geniet ervan en maak genoeg mooie foto's.
Arrividerci van Gertia, Sofie en Ruud -
10 Juli 2013 - 17:29
Hans En Emmie:
Op bezoek bij de locals.., dat roept herinneringen op. Superleuk dat jullie uitgenodigd waren en hierop zijn ingegaan. Mooie video en foto's van de dolfijnen. Geniet er maar lekker van.
Sampai Jumpa. -
10 Juli 2013 - 18:35
Joyce:
Heb net de verhalen en foto's van vnd en gisteren voorgelezen aan de kids. Wesley zei "die dolfijnen zijn echt cool!". En of wij ook een x dolfijnen gaan kijken...... Hij vroeg waar zitten die nog meer, hij dacht nl dat er ook dolfijnen in belfeld zaten hihihi!!! Omdat oma Ellie daar geboren was en ook eens een spannnend verhaal over dolfijnen vertelde. Grappig......haha ff niet aan gedacht dat dat ook in Indonesië was. Echt leuk om jullie verhalen te lezen!! Veel plezier op jullie volgende locatie op Bali.... Liefs van ons dikke kus van Wesley en joney -
10 Juli 2013 - 19:03
Carin:
Wauw wat een verhaal. Klinkt heel speciaal en dat zal het ook wel geweest zijn. En nu alweer uit die mooie villa? Leuk dat jullie bij die Bob thuis zijn geweest en dat de kids inderdaad zien hoe daar de kindjes moeten leven, niet verkeerd. Op naar de volgende plek we volgen jullie op de voet. Groetjes van de Voetjes -
10 Juli 2013 - 19:06
Pierre En Mariet:
Geweldig maar met die sprinkhaan was ik ook niet blij geweest
Wat zullen jullie en de kids genieten Zij hebben toch wel veel indrukken te vlerken
Geniet we horen wel weer
We zullen het allemaal aan oma vertellen
Pierre en Mariet -
10 Juli 2013 - 20:05
Marianne:
Ik heb net eens even alle reisverslagen rustig doorgelezen (in Spanje geen e-mail gelezen) maar wat een sjieke reis en wat een mooie foto's allemaal! Super leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Onze kinderen leven ook helemaal mee als ik ze vertel waar jullie allemaal zijn geweest en aan het doen zijn. Geniet er maar van en we horen het graag weer! Veel groetjes van Eric, Marianne, Amy & Glenn -
10 Juli 2013 - 20:17
Elly:
Hallo vacantiegangers ik heb jullie reisverslag doorgelezen, dan komen de herinneringen toch wel heel snel terug,
super zo'n vacantie geniet er van en heel veel groetjes van uit Melderslo -
10 Juli 2013 - 21:08
Lisette:
Mooie foto's! En die sprinkhaan.......liefs en GENIETEN!
11 Juli 2013 - 09:44
Irma:
Wat een mooie foto's! en de dolfijnen van zo dichtbij dat is echt super!
Geniet maar lekker verder!
Heel veel groetjes,
Irma -
11 Juli 2013 - 10:05
Maikel Heger:
wauw wat een mooie foto's en filmpje.
Ben echt jaloers op jullie. Wat een mooie ervaring met de dolfijnen, ook zeker voor de kinderen, geweldig. -
11 Juli 2013 - 10:39
Marion:
Ha Ellen, leuk hè, die exotische beesten, brrrrrr, dat is schrikken. En wat leuk voor de kid's om de flippers van zo dichtbij te zien, puur genieten, lijkt mij. Groetjes en ga lekker verder met genieten! Marion -
11 Juli 2013 - 13:25
Felice:
Ha.....spannend en weer leuk om te lezen.
Misschien komen jullie Didi,Romaine en de 3 kinderen tegen op Bali want zij zijn er op het ogenblik ook . Bibi is er ook.
Wie weet.....en als je ze ziet doe ze dan de groetjes.
Jullie veel plezier op jullie volgende stekkie en de groeten uit............Bali-riek -
11 Juli 2013 - 23:23
Sandra:
Wat een heerlijke verhalen zeg! Heel bijzonder zo'n reis voor iedereen! 1 sprinkhaan ten opzichte van zoveel dolfijnen, valt wel mee toch haha! Wij hebben het ook super hier, heerlijk relaxen! Veel genot nog! Gr. Sandra Ralf en de rest van de Fam. -
12 Juli 2013 - 14:46
Fred En Marlie Smits':
Hoi allemaal,
Heel leuk en bijzonder om s'morgens vroeg die dolfijnen te zien, vinden Ryan en Yara zeker heel spannend ?
Hoe ging het onderwater filmen?
Ook om de " gewone ". Bevolking te leren kennen lijkt ons heel leuk.
Wanneer komen jullie in Australië
Aan ?
Verder nog een leuke vakantie gewenst,
Fred en Marlie, opa en oma -
12 Juli 2013 - 20:45
Linda:
Wat een avontuur en elk verhaal is even bijzonder! Veel plezier op candidasa! Xx -
15 Juli 2013 - 20:16
MAIKEL HEGER:
Heeft Ralph alleen gedoken, zijn orkel en ellen niet mee geweest. Watjes. Ben benieuwd wat ralph allemaal onder water heeft gezien met duiken, een duikboot ? Toch niet nog eentjes van de 2e w.o. he.
Dan had je toch Roger onder water nodig gehad, haha.
Veel plezier nog. -
15 Juli 2013 - 23:10
John, Erna, Niels En Lars:
Hallo luitjes,
we zijn nu inmiddels terug van vakantie, dus hebben we jullie verslagen eens even doorgelezen. Wat een ervaringen. Om nooit te vergeten. Ralph en oma Elly, jullie als nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag. We hopen dat jullie een fijne dag hebben gehad. Leuke resiverslagen en hele mooie foto's. Super om dat allemaal te zien. Nog heel veel plezier en geniet ervan.